PostHeaderIcon Širenje usluge osobne asistencije

Trajanje projekta: 04/2017 – 04/2019
Vrijednost projekta je 1.999.942,32 kn od čega EU potpora iznosi 1.999.942,32 kn.
Cilj projekta: Pružiti podršku za samostalni život osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta oboljelima od multiple skleroze na području Splitsko-dalmatinske županije kroz uslugu osobne asisitencije.
Projektom je osigurana usluga osobne asistencije za 24 korisnika.
Voditelj projekta: Ivana Grubišić
Koordinatorica projekta: Katarina Konsa-Nikolić

Društvo multiple skleroze Split potpisalo je 01.04.2017. Ugovor i krenulo s provedbom željno iščekivanog projekta “Širenje usluge osobne asistencije” kojim se osigurava pružanje usluge osobne asistencije za 24 korisnika (nastavak usluge za 11 i uključenje 13 novih osoba).
Ciljna skupina projekta su osobe oboljele od multiple skleroze za koje je prema evidenciji Udruge o vrsti i stupnju oštećenja utvrđeno kako im je nužna pomoć u samozbrinjavanju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti, u dobi su od 18 do 65 godina, a nisu korisnici usluge smještaja, organiziranog stanovanja, cjelodnevnog ili poludnevnog boravka. Provedbom ovog projekta putem osobne asisitencije smanjit će se potreba za institucionalizacijom osoba s invaliditetom. Projektom se doprinosi i ostvarivanju cilja Nacionalne strategije: izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom – učiniti hrvatsko društvo što osjetljivijim i prilagođenijim za nužne promjene u korist izjedničavanja mogućnosti osoba s invaliditetom, odnosno stvoriti će uvijete za njihovo aktivno uključivanje i ravnopravno sudjelovanje u društvu, poštivanje urođenog dostojanstva i uvažavanje posebnih interesa te sprječavanje bilo kakve diskriminacije i snaženja svih oblika društvene solidarnosti. Uslugom osobne asisitencije osobama s najtežom vrstom I stupnjem invaliditeta razvija se njihova uloga i uključenost unutar civilnog društva.

Neposredno prije potpisivanja Ugovora, koordinatorica Projekta Katarina Konsa Nikolić uz prisustvo voditeljice Projekta Ivane Grubišić, održala je neformalnu edukaciju za  nove korisnike usluge osobne asistencije

i njihovih pružatelja usluge osobne asistencije

Prilikom edukacije korisnici i osobni asistenti upoznati su sa aktivnostima projekta, te sa pravima i obvezama koje imaju kao sudionici.

 

PostHeaderIcon 16. tjedana mozga

Priključujemo se obilježavanju 16. Tjednu mozga u Splitu predavanjem i osobnim pričama na temu „Multipla skleroza“ za širu javnost u cilju osvještavanja na ovu neurološku bolest koja pogađa mlade osobe 20-40 godina,uzrokuje tjelesna oštećenja i različiti stupanj invalidnosti.

17.03.2017 petak s početkom 17.15h u
Dvorani Nadbiskupskog sjemeništa
Zrinsko Frankopanska 19

-Predavanje „Multipla skleroza“ studentice medicinskog fakulteta Mihaele Kotarac te slijedi
-Iskustvo života s multiplom sklerozom –osobne motivacijske priče Članova/ica Društva multiple skleroze Split.

Program možete vidjeti na ovom linku

 

PostHeaderIcon Sociološko istraživanje o korištenju komplementarne i alternativne medicine u liječenju kroničnih bolesti

Sociološko istraživanje o korištenju komplementarne i alternativne medicine u liječenju kroničnih bolesti (u koje se ubraja i MS).

Molimo odvojite vrijeme i popunite upitnik.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUM2xSFFB-I5TNuLKEcw3vDWPlvP58b_fPzQgq1ZV5_Y63nA/viewform

 

 

PostHeaderIcon Obavijest - medicinska gimnastika

Medicinsku gimnastiku provodimo i periodu blagdana: 28.12.2016 - 09.01.2017 (neradni dani 26.12.2016 i 06.01.2017.) bez prekida u suradnji sa zdrav. ustanovom  Priska Med na adresi: Kroz Smrdečac 45 /3. kat , Split  u terminima: ponedjeljak - srijeda –petak  od 11 do 12 h. Želimo Vam sretne blagdane i puno radosnih trenutaka u Novoj 2017. godini.

 

PostHeaderIcon Izvanredna skupština

Sukladno članku 26. Statuta Društva multiple skleroze Split sazivam
dana 15.12.2016. godine


Izvanrednu  skupštinu
Društva multiple skleroze Split


koja će se održati dana 15.12.2016. (četvrtak) s početkom u 16.30 sati u prostorima Društva multiple skleroze Split, Papandopulova 3, sa sljedećim dnevnim redom:

1.  donošenje financijskog plana za 2017. godinu
2. razno
Predsjednik Društva
Slavko Peljić


U prilogu je primjer uplatnice za članarinu koju molimo da prepišete na navedeni obrazac HUB 3 te uplatu izvršite u poslovnicama banke,pošte ili izvršite uplatu Internet bankarstvom.

Molimo obavezno dopišite:
PLATITELJ:  Vaše ime i prezime, adresa
Iznos  HRK  =100,00      IBAN: HR4524020061100412808
Opis plaćanja: godišnja članarina za 2017.godinu

Model  i  Poziv na broj primatelja  ne treba pisati ništa
Ako ne prolazi na internet bankarstvu  stavite model HR99

Iznimno uplata se može izvršiti i u prostoru udruge, ali blagajnik nije uvijek prisutan u uredu, a imamo i preporuku da se što manje uplata izvršava na taj način.

Na isti način može se uplatiti i donacija našem Društvu samo se u opisu plaćanja stavlja donacija i iznos prema mogućnosti donatora.

Zahvaljujemo na razumijevanju i vašoj potpori
Društvo multiple skleroze Split