PostHeaderIcon PLANOVI ZA 2019. Godinu

Medicinsku gimnastiku provodimo u suradnji sa zdrav. ustanovom  Priska Med na adresi: Kroz Smrdečac 45 /3. kat , Split (njihov prostor,oprema i stručno osoblje) termini: ponedjeljak od 11 do 12 h, utorak  od 10 do 11 h i četvrtkom od 10 do 11 h . Nećemo prekidati početkom 2019. godine(iako nećemo imati rezultate projekata). Prekid će biti u ljetnom periodu : lipanj , srpanj i kolovoz, te možda i rujan (jer ovisi koliko ćemo dobiti sredstava iz projekata. Tada članovi zbog vrućine preferiraju kupanje u moru kao tjelovježbu).

Nastavak/nadopuna terapije ultrazvuk po Seltzeru (koju provodite u toplicama) ovisi će o priljevu donacija. Projekt Grada Splita koji smo nakon duže pauze opet dobili omogućio nam je nastavak suradnje sa ustanovom Plavo svjetlo na adresi: Teslina 16a (Spinut). Tamo provodimo : individualnu rehabilitaciju,nadopunu terapije ultrazvuk po Seltzeru max 5 termina po korisniku od studenog 2018 do travnja 2019. Te grupne vježbe/rehabilitaciju pod vodstvom vft Saše Matejića u terminima: srijeda od 19 do 20h i subota od 09 do 10h.

Usluge med.gimnastike,grupne rehabilitacije za članove/ice su besplatne, financiraju se iz projekata. Individualne terapije u Priska Med i individualna rehabilitacija/ultrazvuk po Seltzeru u Plavo svjetlo dobili smo putem projekata u manjem iznosu pa molimo  zainteresirane da se jave u udrugu da ih se zapiše za navedene terapije. Individualne terapije u Priska Med planiramo max 5 termina po korisniku u njihovom prostoru. Molimo da prednost bude za članove koje ne mogu ili djelomično mogu zbog specifičnog zdravstvenog stanja sudjelovati na grupnim terminima. (da i oni imaju mogućnost vježbi)

Zainteresirani članovi/ice mogu se priključiti psihološkim radionicama prof. Linde Dine Veronike za djelatnike Društva: otkrivanje karakteristika nesvjesnog razmišljanja, kako predvadati poteškoće i negativne emocije, kako se nositi sa životom. Prof. Linda Dina Veronike i Udruga za palijativu osmislit će neke radionice i za naše oboljele članove(ako bude interesa) putem njihovih projekata. Planirani početak ožujak 2019.

Projekt „Osobni asistent“ kojeg financira Min.za demografiju,obitelj,mlade i soc.politiku za period 2019-2021 i  Europski projekt „Širenje osobne asistencije 2“ za period 2019-2020 godine uspješno se nastavljaju. Pomoć u kući/geronto-domaćice za osobe oboljele od MS-a organiziramo za osobe nešto manjeg stupnja oštećenja od korisnika OA i starije od 65 godina putem programa MDOMSP„Ruka nade“ na području Splita, Solina i Kaštela(druga godina provedbe). Osobe kojima se zdravstvena situacija pogoršala, te zahtijeva pomoć u svakodnev.funkcioniranju i uključivanje u navedene projekte molimo da se jave u udrugu. Uključivanje novih korisnika u navedene projekte je ograničeno uvjetima projekta, te molimo za strpljenje dok ste na listama čekanja za uključenje koje ovisi o prethodno uključenima.

Napomena za članarinu: uplatu možete izvršite u poslovnicama banke,pošte,internet bankarstvom ili na blagajni u prostoru udruge

PLATITELJ:  Vaše ime i prezime, adresa
Iznos  HRK  =100,00      IBAN: HR4524020061100412808
Primatelj: Društvo multiple skleroze Split

Opis plaćanja: vaše ime i prezime- članarina za 2019. godinu
Model  i  Poziv na broj primatelja  ne treba pisati ništa ili HR99

Zahvaljujemo Vam na dosadašnjoj suradnji, te molimo za aktivno sudjelovanje u radu prijedlozima, sugestijama i primjedbama  prema Vašim mogućnostima ( telefonskim pozivima, e-mailom ili osobnim dolascima u Društvo).

Slavko Peljić,predsjednik Društva                                            

 

PostHeaderIcon Aktivnosti u studenom i prosincu 2018

- 23.11. petak u 18h predavanje terapeuta Priska Med o Emmett tehnici za oboljele od MS

-30.11. petak u 17h radionica psihoterapeutice prof. Linde Dine Veronike na temu: "Otkrivanje karakteristika nesvjesnog razmišljanja" u sklopu edukacija za djelatnike, članove i volontere DMS Split uz podršku programa MDOMSP "Osobni asistent"

-05.12. četvrtak u 10.30h posjet predstavnika Splitsko-dalmatinske županije našoj udruzi

-07.12. petak u 17h radionica psihoterapeutice Linde Dine Veronike na temu Kako predvladati poteškoće i negativne emocije?"

-11.12. utorak u 17h predavanje terapeuta Priska Med Bobath koncept za oboljele od MS-a

-13.12. četvrtak u 17h božićni domijenak u udruzi, predblagdansko druženje

-21.12. petak u 17h radionica psihoterapeutice Linde Dine Veronike na temu: „Kako se nositi sa izazovima života"

Medicinsku gimnastiku provodimo u suradnji s ustanovom Priska Med, Split,
Kroz Smrdečac 45/3. kat. termini: ponedjeljak u 11-12 h, utorak i četvrtak u 10-11h

Rehabilitaciju u manjoj grupi provodimo u ustanovi Plavo svjetlo, Teslina 16a (Spinut) Termini srijeda u 19h i subota u 9h.
Napomena: u prosincu 2018. umjesto subote bit će termin petak u 19h

 

PostHeaderIcon Duet za jednog

 

U Središnjoj knjižnici GKMM Split, u utorak 25. rujna 2018. s početkom u 18:00 sati povodom obilježavanja Nacionalnog dana multiple skleroze izvesti će se predstava
„Duet za jednog“ s tematikom borbe protiv multiple skleroze i depresije.
Glume Ana Vilenica i Tomislav Krstanović


 

PostHeaderIcon Prijave za osobnog asistenta putem ESF-a

Trenutno je otvorena mogućnost prijave za osobnog asistenta putem ESF(Europskog Socijalnog Fonda) više na slijedećem linku:

https://mdomsp.gov.hr/vijesti-8/poziv-za-prijavu-novih-korisnika-usluge-osobne-asistencije-udruga-osoba-s-invaliditetom-i-udruga-koje-djeluju-u-korist-osoba-s-invaliditetom-u-republici-hrvatskoj/10134

Pozivamo sve zainteresirane oboljele od MS-a koje nemaju osobnog asistenta s područja Splitsko dalmatinske županije, a smatraju da su osobe s najtežim stupnjem invaliditeta i ispunjavaju uvjete za ostvarenje usluge osobne asistencije da prikupe i popune dokumentaciju koja je u prilogu. 

Naša udruga ima maximalni broj korisnika, pa novi korisnici neće ići preko naše udruge nego preko Društva MS Šibenik s kojom ćemo sklopiti partnerstvo.

Odluku o novim korisnicima donijet će Neovisno povjerenstvo Ministarstva za demografiju temeljem prikupljene dokumentacije novih potencijalnih korisnika.


Potrebno je priložiti sljedeće dokumente:
1.    podatke: ime i prezime, dan, mjesec i godinu rođenja, OIB
2.    liječničku dokumentaciju ne stariju od 6 mjeseci –nalaz fizijatra ili neurologa 
3.    Barthelov indeks ovjeren od liječnika fizijatra ne stariji od 6 mjeseci za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta  (Prilog 1)
4.    listu procjena potreba za svakog prijavljenog korisnika (Prilog 3)
5.    socio-anamnestičke podatke prijavljenih korisnika (Prilog 4)


Prikupljene dokumente dostavljate u udrugu pa ćemo ih mi proslijediti Neovisnom povjerenstvo Ministarstva za demografiju koje donosi odluku  o vašem prihvaćanju kao korisnika. Procedura do odluke o prihvaćanju i početku korištenja usluge osobne asistencije može trajati prema prethodnom iskustvu 6 mjeseci i duže.

 

PostHeaderIcon Potpisivanje peticije

Društvo multiple skleroze primorsko goranske županije pokrenulo je potpisivanje peticije za legalizaciju uzgoja konoplje u medicinske svrhe do kraja svibnja 2018.. Peticija se može potpisati u i našoj udruzi Društvo MS Split, na adresi: B.Papandopula 3 u radno vrijeme pon-pet od 8.30 do 16 sati ili on-line. Prikupljeni  potpisi predat će se Ministarstvu zdravlja i tražiti da se ponovno pokrene rad Povjerenstva kako bi se nastavio započeti proces legalizacije liječenja konopljom.

https://www.peticija24.com/osuditeimene_-_peticija_za_legalizaciju_uzgoja_konoplje_u_medicinske_svrhe#form