Postanite volonter ili podupirući član Društva

Svojim članstvom, ugledom, aktivnostima, donacijama pridonesite

radu Društva

Multipla skleroza je progresivna i neizlječiva bolest središnjeg živčanog sustava, a oboljeli su najčešće mlade osobe između 20. i 45. godina života. Pojavom i razvojem simptoma dolazi do promjene u životu kroz koje bolesnici moraju proći te su djelomično i potpuno nepokretni (30%). Veliki broj oboljelih ovisi o tuđoj pomoći kako fizičkoj tako i materijalnoj te se s vremenom nađu u nezavidnoj i bezizlaznoj situaciji.

Društvo MS je osnovano s ciljem rješavanja problema u raznim segmentima života oboljelog od MS-a:

- Osnovana je ambulanta za MS u poliklinici neurološkog odjela KB Split koju vodi dr.sc.Meri Matijaci. U ambulanti timski rade najiskusniji liječnici.

- Organiziramo predavanja neurologa, psihologa, urologa, nutricionista u sklopu savjetovališta za MS

- Organiziramo radionice: psihološke radionice

aromaterapijske radionice

kreativne radionice Art terapija

grupe uzajamne pomoći

radionice radne terapije

- Pružamo usluge fizikalne terapije: „ultrazvuk po Seltzeru“, elektrostimulacija mjehura, medicinska masaža, eMRS-elektro magnetsko rezonantni sustav, «sobna plaža», švedski stol za samoistezanje i dr.

Društvo je dobrotvorna, humanitarna organizacija koja svojim radom i angažiranošću oboljelih uspješno organizira, inicira i potiče rad svih djelatnosti u suradnji sa stručnjacima i svim ljudima spremnim za pomoć. Društvo multiple skleroze svojim dugogodišnjim djelovanjem ukazuje na probleme s kojima se suočavaju osobe oboljele od MS-a, a da bi bili učinkovitiji osnivamo klub članova potpore.

Pozivamo sve ljude dobre volje da svojim članstvom, ugledom, aktivnostima, donacijama, pokroviteljstvom kao i ostalim načinima materijalne pomoći pridonosite radu Društva i našim oboljelima omogućujete kvalitetniji život.

Postanite naš dugogodišnji podupirući član i volonter te sudjelujte s nama u svim aktivnostima!